Vybíráte podlahu. A víte, jak se správně ošetřuje?

Pustili se do rozsáhlé rekonstrukce bytu, ale ještě jste se nerozhodli pro podlahy do jednotlivých místností? Vybírejte je podle toho, jakou zátěž snesou a jak bude náročné je ošetřovat. Dřevěné podlahy jsou atraktivní, ale nemůžete na ně s vodou a kbelíkem. Chtějí speciální ošetřování. Snadnou údržbu mají například laminátové podlahy nebo vinylové podlahy. Naučte se je správně ošetřovat.

Dřevěné podlahy jsou stále oblíbené. Přírodní materiál má výborné vlastnosti a mnohostranné využití. Přírodní dřevěné podlahy pravidelně vysávejte a zametejte. Jen výjimečně je stírejte dobře vyždímaným hadrem. Optimální vlhkost pro dřevěné podlahy je 40 až 60 procent. Při nižší vlhkosti dřevo sesychá a praská. Jednou až dvakrát do roka je ošetřete speciálním voskem. Lakované podlahy můžete stírat častěji, ale nepoužívejte hadry ze syntetických mikrovláken. Lakovanou podlahu se jednou ročně vyplatí ošetřit přípravkem, který pomůže zacelit drobné trhlinky ve svrchní vrstvě laku.

Laminátové podlahy jsou velmi praktické. Dobře odolávají změnám vlhkosti a snesou značnou zátěž. Pro běžné ošetřování je stačí vysávat, zametat nebo stírat vlhkým hadrem nebo mopem. Dejte pozor na silně koncentrované saponáty, mohly by rozpustit výplně spár. Na laminátové podlahy nepoužívejte nikdy drátěnku, drsné utěrky, oleje či silná rozpouštědla. Nenechávejte na podlaze stát kaluže vody, například u květináčů.

Vinylové podlahy jsou vícevrstvé. Naspodu je zvukotěsná vrstva, uprostřed fólie se vzorem a svrchní nášlapná vrstva má speciální ochrannou polyuretanovou vrstvičku. Vinylové podlahy jsou odolné proti vodě a vlhkosti. Jsou vhodné nejen do bytů, ale díky snadné údržbě i do velkých administrativních a sportovních prostor. Pravidelně je vysávejte, zametejte nebo stírejte vlhkým hadrem či mopem. Pro mokré čištění podlahy používejte saponáty doporučené pro tento typ podlah. Podlaha bude dlouho jako nová. Na oživení vzoru a barvy použijte občas neagresivní leštěnku.

Ošetřování podlah
VZORKOVNA:
Ptácká ul. 294
293 01 Mladá Boleslav

tel./fax: +420 326 701 075
mobil: +420 601 280 280
mobil: +420 608 108 080

e-mail: obchod@studio-interier.cz
internet: www.studio-interier.cz