Jaké dveře proti hluku, vlhkosti či požáru?

Jsou to speciální dveře, které mají takové konstrukční řešení a používají takové materiály, aby nepříznivé vlivy co nejvíce redukovaly. Například zvukotěsné dveře SAPELI odcloní vnější hluk nebo hluk z jiných místností o 27 až 43 decibelů. Některé hlučné domácí spotřebiče, například pračka či myčka vydávají hluk okolo 50 decibelů. Pro příjemný odpočinek potřebujete, aby v bytě nebylo víc než 30 až 35 decibelů, pro spánek 25 až 30 decibelů. Zvukotěsné dveře se vám vyplatí nejen, když se chcete zbavit hluku z rušné chodby v bytovém domě, ale i když máte pracovnu vedle pokoje svých dětí, které si nahlas pouštějí hudbu. Tyto speciální dveře dokáží hluk výrazně eliminovat.

Pokud potřebujete dveře do vlhkého prostředí, například šaten v plaveckých bazénech, ve sklepích či vlhkých potravinářských provozech, nejvhodnější jsou voděodolné dveře. Konstrukce ani použité materiály nenasávají vodu, ale zůstávají beze změny. Některé dveře mají speciální hliníkovou vrstvičku, která brání dalšímu pronikání vody. Speciální dveře jsou tzv. klima dveře, které jsou vhodné do prostředí, kde jsou výrazné změny teplot. Například při vstupu z garáže do domu, nebo ze suterénu do obytných prostor. Tyto dveře SAPELI dobře odolávají změnám teploty i změnám vlhkosti.

Dalším typem speciálních dveří jsou požární dveře. Jejich konstrukce a materiály procházejí testováním a jsou označovány evropskými značkami pro míru své odolnosti. Značky určují, nakolik brání či omezují žár či přímý oheň a jak dlouho vydrží odolávat. Tyto požární dveře se také testují na to, kolik propouštějí kouře, což je u požárů velmi důležité. Zdraví totiž nejdříve ohrožuje jedovatý kouř a pak teprve oheň. Navštivte náš showroom v Nové Boleslavi, kde je v nabídce na 120 různých typů dveří.

Mezinárodní značení požární odolnosti dveří:

  • EI - znamená, že brání šíření požáru
  • EW - znamená, že omezují šíření požáru
  • SC – brání průchodu kouře
  • D (1–3) - označuje typ nehořlavé konstrukce
  • Čísla u těchto značek - určují dobu v minutách, po které uvedenou funkci plní.
  • vodě odolné dveře do bazénu Porta doors AQUA
    VZORKOVNA:
    Ptácká ul. 294
    293 01 Mladá Boleslav

    tel./fax: +420 326 701 075
    mobil: +420 601 280 280
    mobil: +420 608 108 080

    e-mail: obchod@studio-interier.cz
    internet: www.studio-interier.cz